ÇANAKKALE / EZİNE - Gazi Ortaokulu

YEPYENİ BİR E-TWINNING PROJESİNE BAŞLIYORUZ

Geçtiğimiz yıl e-Twinning portalında ortak olduğumuz değerlerimiz hakkındaki projeden sonra bu yıl da yine bir e-Twinning projesine ortak olduk. Manisa Salihli´den 50.Yıl Ortaokulu ve Çanakkale Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu´nun kurucusu olduğu "National Anthems", yani "Milli Marşlar" isimli projeye dahil olduk ve İngilizce öğretmenimiz İlyas Daş koordinatörlüğünde çalışmalara başlıyoruz.

Ülkemizden 8, İtalya´dan 2, İspanya, Polonya ve Romanya´dan da 1´er okulun yer aldığı projenin ana amacı farklı ülkelerdeki öğrencilerde ortak değerler ve barış çerçevesinde ülkelerinin manevi kültürel mirasları hakkındaki bilinçlendirmek olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında aşağıda listelenecek etkinlikler yıl boyu düzenlenecek, öğrenciler ayrıca Twinspace ortamında farklı ülkelerden öğrencilerle İngilizce iletişim kurma fırsatı da bulabileceklerdir. Milli bilincimizin pekişeceği, kültür ve tarihimiz hakkında yeni şeyler öğreneceğimiz bu yeni projede yer almak isteyen öğrencilerimizi bekliyoruz.

Planlanan Proje Süreci:

EKİM

* Öğrenciler Twinspace´e kaydedilecek.

* Koordinatör öğretmenler ve projedeki gönüllü öğrenciler kendilerini Twinspace´de tanıtacaklar.

* Öğrenciler e-Twinning panosu hazırlayacak.

KASIM

*Öğrenciler ülkelerinin tarihleri ve manevi kültürel mirasları hakkında araştırma yapacaklar.

* Öğrenciler ülkeleri hakkında bir slayt hazırlayıp Twinspace ortamında bunu paylaşacaklar.

ARALIK

* Öğrenciler milli marşlarını sunacaklar.

OCAK

* Öğrenciler milli marşlarının duygusunu anlatan resimler çizecekler.

* Öğrenciler tam ölçüleriyle ulusal bayraklarını çizecekler.

ŞUBAT
* Öğrenciler milli marşlarındaki kelimelerden oluşacak tematik bir sözlük hazırlayacaklar.

MART

*Öğrenciler atalarına minnet mektubu yazacaklar.

* Öğrenciler barış konulu kompozisyon yazacaklar.

NİSAN

*Kültürel gezi planlanacak.

MAYIS

* Öğrenciler projede kapsamında yaptıkları çalışmaları içeren bir e-kitap ve video hazırlayacaklar.

04-10-201804-10-2018

Yayın: 04.10.2018 - Güncelleme: 04.10.2018 21:33 - Görüntülenme: 626